Михаела е професионален танцьор, хореограф и преподавател,   започнал да се  занимава с танци през 2004г. , когато е на 5-годишна възраст. Започва в КАГ „Суперформа“, където се запознава с много стилове – хип-хоп, характерни танци, танцово шоу и класически балет. Впоследствие прекарва една година в „Роберта балет“ преди да реши, че иска да се занимава изцяло с хип хоп.
Започва развитието си в стила първоначално в Street Dance School The Center, след това продължава да разучава хип –хопа под ръководството на Виктория Димитрова – Goldy  в студио VS Dance. През годините редовно посещава класове на най – изявените преподаватели, взема участие в workshop-и, танцови академии и събития. Посещава редица workshop-и на чуждестранни хореографи, както в България, така и в чужбина, като единични класове и като част от неколкодневни лагери, a от  2019г. е преподавател в едно от най -големите танцови училища – Dance Station, където развива деца до 12 годишна възраст, тийнейджъри, пълнолетни танцьори, а през 2021 година създава и състезателния си отбор Beast Crew – с който печелят награди в България и чужбина.
Част от по-големите изяви на Михаела през последните години включват откриващият пърформънс на Цирк Болшой в Арена Армеец (2019г.), шоукейс на церемонията по връчването на наградите 359 Hip Hop (2020г.), участие в музикалния видеоклип на Dua Lipa – Break My Heart ( 2020), участие в пърформанса на Виктория Георгиева на BG RADIO MUSIC AWARDS ( 2021),участие като хореограф и танцьор на TEDxVitosha Countdown ( 2021) , oткриващ шоукейс на концерта на 50Cent  в София ( 2022 ), участие в музикалното видео на тазгодишната представителка на Австрия на Евровизия – Kaleen –  Put you down ( 2022), участие в музикалното  видео на участничката в X – factor Bulgaria 2017 – Virginia Sabeva – GINI – Breath ( 2023 )